Se apropie o zi istorică nu doar pentru fanii Stelei, ci pentru întreg fotbalul românesc. Noul stadion Ghencea este aproape gata și este așteptat să fie inaugurat în această toamnă. Suporterii roș-albaștrilor speră să puncteze acest moment cu o partidă istorică.
Fosta arenă Steaua a fost inaugurată pe 9 aprilie 1974, cu un meci împotriva sârbilor de la OFK Beograd. Stadionul din Ghencea a devenit între timp un adevărat templu al fotbalului românesc, așa cum l-au numit chiar și rivalii echipei gazdă, Steaua București. Demolat în 2018, noua Ghencea este gata de un nou meci istoric, iar suporterii vor să facă un arc peste timp.
„Ce-ar fi ca tocmai OFK Beograd să fie adversarul invitat pentru meciul de deschidere în noua Ghencea?
În condițiile în care construcția arenei din Ghencea avansează într-un ritm rapid, în antrepriza Companiei Naționale de Investiții, este o chestiune de luni momentul în care noua casă a fotbalului roș-albastru va trebui (re)inaugurată.
Stadionul va fi o bijuterie cu 30 000 de locuri pe scaune și va putea găzdui evenimente de top. Se impune, deci, ca evenimentul de tăiere a panglicii să fie unul deosebit, care să rămână în memoria actualei generații.
Exact așa cum cei cu tâmplele ninse își aduc aminte de tinerețea lor, când Ghencea, și atunci o bijuterie, a fost inaugurat, în aprilie 1974, cu un show de neuitat. Atunci a fost un meci amical cu echipa iugoslavă OFK Beograd, încheiat la egalitate 2-2, încadrat de muzică de fanfară militară și demonstrații diverse.
Stadionul a fost plin în 1974, ceea ce nu ne îndoim că se va întâmpla și la proxima reinaugurare.
Plecând de la afirmațiile antrenorului principal stelist, Daniel Oprița, care nu s-a gândit la numele eventualului adversar din acest meci special, dar și de la dorința exprimată de acesta, de a avea un adversar accesibil care, cităm, să nu dea Stelei cu terenul în cap, ne permitem o sugestie către factorii decizionali.
Ce-ar fi ca tocmai OFK Beograd să fie adversarul invitat pentru meciul de deschidere în noua Ghencea? OFK Beograd este una dintre cele mai iubite echipe din Serbia, iar actualmente joacă în liga a treia, într-o serie belgrădeană.
Deci nu ar fi un adversar de speriat pentru Oprița și compania. În plus, probabil nici efortul financiar generat de o astfel de idee nu ar fi unul peste limitele bugetare.
OFK Beograd, ca și Steaua, este pregătită de un fost jucător al ei, nord-macedoneanul Stevica Kuzmanovski. OFK Beograd a eliminat din Cupa Serbiei, recent, o echipă de prima ligă, Rad.
OFK Beograd este o echipă asociată cu imaginea tinerilor, făcând parte și dintr-o organizație de tineret recunoscută la nivel național în Serbia.
Până la urmă, la întrebări grele, răspunsurile pot fi găsite cu ușurință în cultura generală pe care oricine o poate culege, gratuit, din cărțile de istorie…”, este mesajul postat de cei de la AS47, pe Facebook.
Noul stadion din Ghencea va fi gata în luna octombrie, după ce arena Arcul de Triumf va fi finalizată, dar înaintea stadionului Giulești, care este așteptat să fie terminat în luna noiembrie.
Recent plecat de la FCSB, după ce și-a dat demisia, Helmut Duckadam a declarat că noul stadion ar trebui să poarte numele Steaua, pentru a evita discuțiile
„Eu am spus din start. Numele trebuie să rămână Stadionul Steaua, pentru că aşa cuprinzi toţi jucătorii care au activat. Nu cred că trebuie dat numele unui jucător. La fel şi cu stadionul din Arad. Acolo să rămână numele baronului Francisc von Neuman”, a declarat Helmuth Duckadam, la ProX.
Caracteristici Stadion Steaua
Capacitate: 31.254 de locuri; Cost: 94.700.000 euro; Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație; Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă; Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER